Giro d'Italia + Parijs-Brest-Parijs 2023

De Giro d'Italia rijden... dat wilde ik eigenlijk al doen in de zomer van 2021, maar de naweeŽn van Corona en bijhorend vaccinatieplan gooiden toen roet in het eten. Maar uitstel is geen afstel natuurlijk, dus werd een Ronde van ItaliŽ (langs de kust) in de zomer van 2023 ingepland.

Tijdens de planning van m'n reis kwam ik ook op het idee om eens door steden te fietsen die ik nooit eerder bezocht en die "in de buurt" van m'n route zouden liggen... zoals MŁnchen, Salzburg, Ljubljana en Zagreb. En om het wat "rustiger" aan te doen dan vorige jaren wou ik ook mijn gemiddelde afstand per dag beperken tot ongeveer 150 km. Daardoor zou ik meer ruimte en tijd hebben om 's avonds wat rond te kuieren in het dorp of de stad waar ik me op dat moment bevond.

Op dinsdag 4 juli vertrok ik voor een bijna 2 maand lange fietsreis waarbij een eerste rustdag werd ingepland in Napels na 4.230 km. Tijdens die rustdag bezocht ik Capri, waar de Grotta Azzurra (de Blauwe Grot) de grootste toeristische attractie is, maar waar je evengoed kan genieten van een wandeling door Capri en Anacapri, een boottocht langs het eiland om de indrukwekkend steile kliffen te bewonderen of door de Tunnel of Love, onderdeel van de Faraglioni-rotsformatie, te varen en zoveel meer...

Na de rustdag, ook al kwam er door het bezoek aan Capri niet veel rusten aan te pas, ging de reis verder naar de Franse grens om daarna richting Parijs te fietsen. Bijkomende uitdaging dit jaar was namelijk m'n 5e deelname aan de, zoals het dikwijls genoemd wordt, Olympische Spelen van de Randonneurs, en dat is dus paris-brest-paris.

Deze fietsuitdaging van ongeveer 1.230 km, waarvoor je maximum 90 uur tijd hebt om deze af te leggen, mocht dit jaar 6.810 deelnemers van over heel de wereld ontvangen. Van deze 6.810 inschrijvingen waren er uiteindelijk 6.492 die van start gingen. Hier had ik de dag vůůr mijn start en de dag na mijn aankomst mijn tweede en derde rustdag van de reis.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus reed ik dan de laatste 2 ritten van m'n lange reis naar huis. Hoe alles precies verlopen is kan je zien en lezen via de links hieronder naar een ruim reisverslag, vele foto's en wat statistiekjes...

* De reis:
     - Verslag
     - Statistieken
     - Rittenoverzicht

* Foto's::
     - deel 1: Schellebelle - Zagreb
     - deel 2: Zagreb - Brindisi
     - deel 3: Brindisi - Napels
     - deel 4: Napels - Capri - Rome
     - deel 5: Rome - Valence
     - deel 6: Valence - Schellebelle

* Parijs - Brest - Parijs:
     - Klik hier