Challenges + reis naar Milaan (h/t) + 1001 Miglia 2021

Covid 19... het blijft/bleef maar duren! Nadat ik mijn fietsvakantie naar Spanje vorig jaar moest vervangen door de BeNeLux Long Term Challenge, moest ik ook dit jaar mijn reisplan terug serieus aanpassen.

De oorspronkelijke bedoeling was dat ik op 12/07/21 met de fiets zou vertrekken naar Marseille, om vanaf daar oostwaarts naar ItaliŽ te fietsen en dan heel de kustlijn van de Laars te volgen tot in VenetiŽ (een toertje ItaliŽ dus). Dan zou ik naar Parabiago (ten N/W van Milaan) fietsen om daar te starten aan de 1001 Miglia. Na dat Italiaans fietsbrevet van 1.600 km zou ik dan met de fiets terug naar huis rijden.

Dit alles zou ik enkel doen in geval van tijdige vaccinatie, en dat was nu net het probleem... Ik kreeg pas op 10/06 mijn eerste AstraZeneca-vaccin. Het tweede vaccin was voorzien op 05/08, en dat was natuurlijk veel te laat om mijn oorspronkelijke vakantieplan te laten doorgaan! Als voorbeeldige burger moest ik dus mijn reisplannen aanpassen naargelang mijn vaccinatie-schema, en dat deed ik ook.

In plaats van helemaal rond ItaliŽ te fietsen zou ik het dus (vanwege een latere start) enkel houden op de verplaatsing naar en van Milaan voor deelname aan de 1001 Miglia. Mijn vertrekdatum werd dus verplaatst van 12/07 naar 07/08!

Om de "leegte" daartussen op te vullen hield ik me bezig met de BAK-Challenge... een nieuwe Challenge (voorjaar 2021) die terug te vinden is op www.MyBrevet.cc. De bedoeling van die Challenge is om 57 Unesco Belforten (uit BelgiŽ en Noord-Frankrijk), 37 Belgische Abdijen en 917 Belgische Kastelen "aan te vinken" door er binnen een straal van 200 meter langs te rijden met je GPS.

Op 07/08 vertrok ik dan voor mijn "grote zomerreis" door Frankrijk en reed via de Mont Cenis ItaliŽ binnen om daarna door Turijn verder naar Milaan te fietsen. Daar kon ik op 16/08 deelnemen aan de 1001 Miglia (m'n race-fiets kwam mee met het busje van enkele andere Belgische deelnemers). Na het fietsbrevet keerde ik op m'n gewone reisfiets terug naar BelgiŽ.

Hieronder de link naar ruime reisverslagen, vele foto's en wat statistiekjes over deze fietsvakanties...

* BAK-Challenges:
   - Verslag
   - Foto's

* Naar Milaan h/t:
   - Verslag
   - Statistieken
   - Rittenoverzicht
   - Foto's

* 1001 Miglia d'Italia:
   - Klik hier