Istanbul 2016

Wie m'n voorgaande fietsreizen een beetje gevolgd heeft weet intussen dat ik eigenlijk al zo goed als heel (West)Europa heb bezocht met de fiets. "Tijd om eens andere oorden op te zoeken" dacht ik na de fietsvakantie van vorig jaar...

En met "andere oorden" had ik Oost-Europa in gedachte, misschien wel naar de meest oostelijk gelegen plaats van Europa. Volgens Wikipedia is dat een bergtop zonder naam in het Oeralgebergte op meer dan 66į Oosterlengte... Maar naar de Oeral fietsen, daar had ik niet veel zin in, dus koos ik voor een meer voor de hand liggende plaats... Istanbul. De Turkse miljoenenstad ligt grotendeels op het Europese vasteland en wordt in twee gesplitst door de Bosporus die de Zwarte Zee (Noord) met de Marmaarse Zee (Zuid) verbindt. De andere helft van Istanbul ligt dus in AziŽ...!

Door de terroristische aanslagen (Ankara, Istanbul, Brussel, Zaventem, ...) in de eerste helft van het jaar twijfelde ik even of die fietstrip naar Istanbul wel een goed idee was, maar de wil om te reizen was veel groter dan de angst voor terrorisme... en uiteindelijk heb ik nergens problemen ondervonden of me onveilig gevoeld!

Uitgebreid verslag en foto's zijn hieronder terug te vinden... Veel lees- en kijkplezier!

* Verslag

* Statistieken

* Rittenoverzicht

* Foto's:
     - deel 1: Schellebelle - Karlsbad (TsjechiŽ)
     - deel 2: Karlsbad - Wenen (Oostenrijk)
     - deel 3: Wenen - Sighisoara (RoemeniŽ)
     - deel 4: Sighisoara - Tsarevo (Bulgarije)
     - deel 5: Tsarevo - Istanbul / Topkapi Paleis (Turkije)
     - deel 6: Topkapi Paleis + Istanbul