Athene 2018

Athene als eindbestemming van m'n fietsvakantie... daar zat ik al enkele jaren aan te denken. Niet alleen omdat ik dan door een hele reeks nieuwe landen zou rijden, maar gewoon ook omdat ik nog maar ťťn keer aan de oostkant van de Adriatische Zee op reis geweest ben, en dat was in 2016 naar Istanbul.

Die nieuwe landen, dat zouden er 8 worden in een rijtje van 13: starten thuis in BelgiŽ zoals ik altijd doe, via Straatsburg in Frankrijk naar Bazel en ZŁrich fietsen in Zwitserland. Zo verder oostwaarts door Liechtenstein (nieuw) naar Oostenrijk, 2 dagen in de Italiaanse Alpen en zo naar TriŽste aan de Adriatische kust. Vanaf dan volgden 7 landen waar ik nog nooit eerder was: ongeveer 30 km door SloveniŽ naar KroatiŽ, een kleine 10 km langs de kust van BosniŽ & Herzegovina, terug KroatiŽ, Montenegro, Kosovo, de nieuwe Republiek Noord-MacedoniŽ en uiteindelijk Griekenland!

Waar ik vorig jaar in Spanje 6 keer op bezoek ging bij vrienden die daar woonden / op vakantie waren, kon ik het deze zomer maar op ťťn ontmoeting houden... een jeugdvriend uit m'n Afrikaanse tijd was met z'n gezin namelijk op vakantie op het paradijselijke eilandje Agistri, ťťn van de Saronische eilanden in de EgeÔsche Zee.

Hierbij ook nog een dankwoord: geÔnspireerd door mijn jaarlijkse fietsvakanties schreef een andere jeugdvriend uit Afrika (Rwanda) deze zomer een song over mij!
Wat een eer natuurlijk! Via deze link kan je die song beluisteren.
Ik wil je hierbij nog eens hartelijk bedanken voor dit eerbetoon Kurty Gimenez! Dankuwel!

Een uitgebreid verslag en foto's zijn hieronder terug te vinden... Veel lees- en kijkplezier!

* Verslag

* Statistieken

* Rittenoverzicht

* Foto's:
     - deel 1: Schellebelle - Valle di Cadore (ItaliŽ)
     - deel 2: Valle di Cadore (ItaliŽ) - Ploce (KroatiŽ)
     - deel 3: Ploce (KroatiŽ) - Berane (Montenegro)
     - deel 4: Berane (Montenegro) - Karditsa (Griekenland)
     - deel 5: Karditsa - Athene
     - deel 6: Athene - Agistri