City-trip New York (27/08/22 - 03/09/22)

Het begon allemaal ergens in het voorjaar van 2022 tijdens een etentje bij m'n ouders thuis. We waren herinneringen aan het bovenhalen van eerdere vakanties en reizen... Daarbij kwamen we tot de vaststelling dat we allemaal toch al een stukje van onze wereldbol gezien hebben, maar dat New York daar niet bij zat. Enkel mijn broer Koen was daar eerder al eens enkele dagen geweest tijdens ťťn van z'n twee wereldreizen.

En zo ging de bal aan het rollen... er werden al snel plannen gemaakt voor een City-trip met de familie naar "The Big Apple". Van mijn dochters was enkel Femke meteen zeer enthoesiast, terwijl ChloŽ totaal geen interesse toonde om mee te gaan.

Na gezamenlijk overleg werd beslist om deze reis te laten doorgaan eind augustus / begin september. Reisbureau Mahe uit Kalken werd ingeschakeld om de vluchten, logement en de zeer voordelige Go City Explorer Pass te regelen. Wijzelf maakten lijstjes op van wat we allemaal wilden zien en Koen regelde daarna een praktisch schema uit wanneer we wat zouden bezoeken.

Alles leek in kannen en kruiken te komen, tot we half augustus onze ESTA-formulieren (Electronic System for Travel Authorization) gingen invullen. Da's een elektronisch formulier dat door de U.S. Customs & Border Protection wordt nagekeken of je mogelijk een veiligheidsrisico bent of niet. Voor wie na 10 maart 2011 in Iran, Irak, SyriŽ, Noord-Korea, Soedan, Jemen, LibiŽ of SomaliŽ is geweest, volstaat de ESTA niet en moet er een Visum aangevraagd worden. En daar liep het mis voor m'n vader... hij was in 2019 met een groep leeftijdsgenoten op rondreis geweest door Irak en z'n ESTA werd dus geweigerd! Om nu nog een Visum aan te vragen was er geen tijd meer en kon hij bijgevolg niet meereizen naar New York.

Een kleine domper op onze mooie vooruitzichten voor de familiereis, maar daar was nu niks meer aan te doen... Met ons vieren vertrokken we dus op zaterdag 27/08/22 met Delta Airlines uit Zaventem naar JFK, beleefden we een zeer mooie, indrukwekkende (en dure) trip naar New York, en waren op zondag 04/09/22 terug in BelgiŽ.

Hieronder de links naar de vele foto's van onze reis:

     - deel 1: Zaterdag 27/08/22: BelgiŽ - New York
     - deel 2: Zondag 28/08/22: Hop On Hop Off Bus Tour
     - deel 3: Maandag 29/08/22: Wall Street - Vrijheidsbeeld - Ellis Island - Ground Zero - The Edge - Avondcruise Hudson & East River
     - deel 4: Dinsdag 30/08/22: Museum of Natural History - Central Park - Top of The Rock - Madame Tussauds
     - deel 5: Woensdag 31/08/22: NYC Bus Tour (Harlem, Bronx, Brooklyn, Queens) - musical "Moulin Rouge" - Times Square
     - deel 6: Donderdag 01/09/22: MoMa - High Line - Empire State Building
     - deel 7: Vrijdag 02/09/22: Intrepid Sea, Air & Space Museum - High Line - Chelsea - McGee's Pub
     - deel 8: Zaterdag 03/09/22: Laatste voormiddag en dan naar huis