Mojácar 2022

Ergens in het voorjaar raakten enkele Randonneurs na een BRM tussen pot en pint aan de praat met Bart en Claire. Bart en Claire zijn 2 fervente fietsers die regelmatig een BRM meepikken wanneer ze in België zijn, maar die ook met hun eigen bedrijfje (www.antidotum.be) sportieve, op maat uitgestippelde fietsvakanties aanbieden aan kleine groepen, individuelen of grotere fietsclubs.

Na hier en daar eens geluisterd te hebben wie interesse had om half oktober een weekje onder de Spaanse zon in de streek rond Mojácar te gaan fietsen, waren we uiteindelijk met een groepje van 12 fietsers. Onze eigen fietsen werden met een busje naar Mojácar vervoerd en zelf vertrokken we op zaterdagmorgen 15/10 met een vlucht van TUI naar Almeria in Zuid-Spanje. Vanaf de luchthaven reden we reeds onze eerste rit van 114 km via de Cabo de Gata (naar de Mirador Las Sirenas) naar ons hotel in Mojácar: Marina Playa.

Overnachtingen in het hotel waren inclusief half pension (ontbijt vanaf 8:00 en avondmaal vanaf 20:00) en onder de middag werden we steeds zeer goed en voldoende bevoorraad door Bart of Claire, die elk om beurt het parcours van de dag volgden met het busje.

De volgende dagen reden we ritjes tussen 81 en 150 km met in totaal bijna 10.000 Hm en werd tegen het einde van de rit steevast een terrasje opgezocht om te genieten van een frisse pinta, sangria of andere lekkernij.

Op zaterdagochtend 22/10 was deze leuke fietsvakantie alweer voorbij en vlogen we terug met een TUI-vlucht naar Brussel. De fietsen werden op zondagavond in België op een centraal adres afgeleverd en één moedige man, Marcel, was de uitdaging aangegaan om met de fiets terug te keren naar België...

Hierbij nog een woordje van dank aan alle aanwezigen voor het toffe gezelschap gedurende deze week en ook nog eens bedankt aan Bart en Claire voor de perfecte organisatie en de mooie ritten in de omgeving van Mojácar!

* Foto's:
     - deel 1 (dag 1 tem dag 3)
     - deel 2 (dag 4 tem dag 8)