BRM 600 km: Brussel - Verdun - Brussel
16 en 17 juni 2007

Het zit erop... de vier brevetten nodig voor deelname aan Parijs - Brest - Parijs zijn binnen. Hiermee kon ik me definitief inschrijven om aan PBP deel te nemen.

Het behalen van die Brevetten gaat echter niet vanzelf... Om 08u00 startten we in Woluwe voor deze BRM van 600 km. De weerdienst voorspelde weinig goeds en het zat ons inderdaad niet mee... Eerst en vooral hadden we de hele dag een stevige tegenwind met daarbovenop nog enkele stortbuien. Ik denk dat we in totaal een kleine 30 km in de gietende regen hebben gereden, 10% dus van de totale afstand van 303 km die we toen reden. Valt eigenlijk nog wel mee..., maar plezant is anders hé... Een dag om snel te vergeten dus, enkel het feit dat ik met Christophe Brel, een vlaamspratende Waal (en verre familie van Jacques Brel) nogal goed doorgereden had in dit heuvelachtige Ardense landschap (28,6 gemiddeld) onthou ik aan dit eerste deel van de BRM.

Voor een 600 km heb je 40 uur tijd om rond te komen, dus kon er gerust een slaapje af. In Verdun hadden de geïnteresseerden voor een overnachting een kamer geboekt. Enkel 2 moedigen, van de in totaal 28 deelnemers, zouden de totale afstand in één keer rijden... Chapeau...

Na een nachtrust van 6 uurtjes werd op zondag om 6u00 terug gestart richting Brussel. Eerst een klein ommetje gemaakt in het historische centrum van de stad voor een fotoshoot, waarna we een kleine lus maakten door de vroegere slagvelden van WO I... Indrukwekkende monumenten en landschappen, mooi mooi...

De weinige wind die overbleef van zaterdag zat nu wel mee, en het zonnetje scheen ook zo goed als de hele dag. Deze keer besliste ik om het minder snel te doen en met de groep rustig mee te rijden, hoewel we op sommige stukken van het parcours met m'n compaan van zaterdag het niet konden laten en er nog eens stevig invlogen..., nu bijgestaan door een Westvlaming die in Gent woont. Tegen 20u00 waren we met z'n drieën terug in Woluwe, op de kop 36 uur na ons vertrek ginder.

Foto's


Aan de start bij "Chez Robert" in Woluwe


Controle en bevoorrading onderweg


Controle en bevoorrading onderweg


Controle en bevoorrading onderweg


Terug op weg


Christophe Brel, familie van...


Erwin - Randonneurs Leuven


Verdun


Verdun


Verdun


Verdun


Indrukwekkend grafmonument in Douaumont


Prachtig om hier te rijden


Etienne


Antonio en Koen


Controle


Mooie omgeving
Koen, Antonio, Hubert en Etienne


Pietro en Christophe


Etienne


Christophe B.


Genieten van het zonnetje


Terug bij "Chez Robert"