BRM 300 km: Signal de Botrange
21 april 2007

Het tweede brevet in een serie van 4 die nodig zijn voor deelname aan PBP... Gezien de mooie weersvoorspellingen startte ik met korte broek, maar bovenaan toch goed gekleed zijnde. De groepsstart werd immers om 06u00 's morgens gegeven, en toen was het nog redelijk koud. Handschoenen en wollen muts waren dus zeer welkom...

Eerste 100 km werden aan wandeltempo gereden. Toen we na Visé aan de Hoge Venen begonnen werd onze groep van +/- 45 man (62 starters in totaal) uiteengerafeld. Ik voelde me tamelijk goed en besliste om m'n eigen tempo te gaan rijden. De 11 km lange klim naar Baraque Michel en Signal de Botrange (hoogste punt van België - 694 m) legde ik in een tamelijk snel tempo af, en amper één deelnemer kon volgen.

Op het controlepunt te Waimes kwam ik als 6e of 7e toe en wachtte m'n broer op. Snel wat eten en drinken, en via dezelfde weg werd de terugrit aangevat (2e controle op terugweg was in Café Atletiek te Borgloon, bij gewezen marathonloper Karel Lismont). Het ging nu wat sneller dan in de heenrit en tegen 18u45 bereikte ik als eerste onze start- en aankomstplaats te Holsbeek, enkele minuten later gevolgd door m'n broer.

Eigenlijk was ik van plan om de 85 km naar huis ook met de fiets te doen, maar 2 Duvels later had ik daar niet echt zin meer in... Uiteindelijk werden het er 5 en liet ik me door m'n broer op 't gemakske naar huis voeren.

Foto's


Vertrek in Holsbeek


Controle


Onderweg


Overzicht van de Hoge Venen


Signal de Botrange


Met m'n broer


Hoogste punt van België


M'n broer


Barrage de la Gileppe


Oversteek van de Maas...


... in Visé


Haspengouw


Aankomst in café "Het Kwadraat" (Holsbeek)